Tekening kind

U bevindt zich hier: home > kinderfysiotherapie > kinderfysiotherapie algemeen

Tekening kind

Kinderfysiotherapie algemeen

Wanneer komt een kind bij de kinderfysiotherapeut?

Door te spelen en te bewegen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek op een heel natuurlijke manier. Dit proces begint al vanaf de geboorte en gaat vaak vanzelf. Maar soms verloopt deze ontwikkeling wat trager of verstoord. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kind kan dan belemmeringen ervaren op school, thuis of tijdens spelen en sporten. En dat is niet fijn! Het kan nadelige gevolgen hebben voor het zelfvertrouwen, de zelfstandigheid en de interactie met leeftijdsgenootjes. Wat extra hulp en sturing kan er dan voor zorgen, dat die belemmeringen verdwijnen en het kind weer goed mee kan doen met de rest.

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegen van kinderen van 0 tot 18 jaar. Als motorische of zintuigelijke problemen het kind belemmeren in zijn of haar ontwikkeling, dan kan kinderfysiotherapie heel zinvol zijn.

Hoe kom ik bij de kinderfysiotherapeut terecht?

Vaak wordt door ouders zelf opgemerkt dat hun kind zich langzamer of anders ontwikkeld dan andere kinderen. In andere gevallen wordt het opgemerkt op het consultatiebureau, op school of door de huisarts. Als er problemen zijn in de motorische ontwikkeling, kan een kind met een verwijzing doorgestuurd worden naar de kinderfysiotherapeut. Maar u kunt ook zonder verwijzing bij de kinderfysiotherapeut terecht. Er wordt dan tijdens een screening bekeken of kinderfysiotherapeutische behandeling zinvol is. Is dat het geval, dan wordt een nader onderzoek gedaan en zal de behandeling gestart worden. Het is ook mogelijk dat het probleem niet op het terrein van de motoriek ligt en dan wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw huisarts.

Het kinderfysiotherapeutisch onderzoek

Het kinderfysiotherapeutisch onderzoek begint altijd met een intake: een vraaggesprek met u en uw kind om inzicht te krijgen in de problemen en de bijbehorende hulpvraag.
Hierna volgt een observatie, lichamelijk onderzoek en zullen gestandaardiseerde motorische testen uitgevoerd worden om het motorisch functioneren van uw kind in kaart te brengen.

Gratis voetencheck

Gratis voetencheck kindervoeten

Ervaart uw kind pijn en/of een vermoeid gevoel aan de voeten tijdens of na bewegen? Maakt u zich zorgen over afwijkende stand van de voeten van uw kind? Valt of struikelt uw kind veel? Kinderfysiotherapie Daelenbroeck organiseert samen met Podotherapie Daelenbroeck een gratis kindervoetenspreekuur.

Voor 2021 hebben wij i.v.m. de maatregelen rond het coronavirus nog geen spreekuren kunnen plannen.

Heeft uw kind klachten of heeft u vragen over de voetstand of het looppatroon van uw kind en wilt u liever niet wachten tot we de spreekuren weer kunnen opstarten? Dan kunt u altijd een afspraak maken voor een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Een afspraak maken kan via onze contactpagina. 
Het kinderfysiotherapeutisch onderzoek is niet gratis en zal bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

 

Klik hier voor meer informatie

× Home Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie algemeen Meetinstrumenten Behandeling Wie zijn wij Samenwerking Informatie voor leerkrachten
Baby
Kinderfysiotherapie bij baby's Voorkeurshouding Plagiocephalometrie (PCM) Motorische ontwikkelingsachterstand Prematuur-dysmatuur Huilbaby
Peuter & Kleuter
Kinderfysiotherapie 2-6 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Afwijkend looppatroon of tenenloop Gratis voetencheck Het ELK-team
Schoolkind
Kinderfysiotherapie 6-18 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Fijne motoriek Schrijfproblemen DCD Rugklachten Groeigerelateerde pijnklachten heup/ knie/ voet Het sportende kind Medical taping Gratis voetencheck Het ELK-team
Prikkelverwerking Contact
Contactgegevens Eerste afspraak maken Afspraak wijzigen of afzeggen Locaties Klachten