Tekening kind

U bevindt zich hier: home > kinderfysiotherapie > informatie voor leerkrachten

Tekening kind

Informatie voor leerkrachten

Juist in de schoolse situatie wordt er van kinderen op motorisch gebied veel geëist. Jonge kinderen die een verkeerde houding of motoriek aanleren kunnen daar veel last van hebben, lichamelijk maar ook sociaal. Bij elke leeftijd horen bepaalde motorische vaardigheden. Een basisschoolkind leert steeds verfijndere en ingewikkelde vaardigheden.

In de klas of tijdens de gymnastieklessen kan het u opvallen dat een leerling:

  • motorisch onhandig, houterig is
  • vaak valt of struikelt
  • overmatig (faal)angstig is
  • een slechte en/of slappe lichaamshouding heeft
  • niet stil kan zitten
  • slechte schrijfmotoriek heeft
  • in motorische ontwikkeling achter lijkt te blijven t.o.v. leeftijdsgenootjes

Bewegingsproblemen kunnen veel invloed hebben op het welbevinden van een kind en het functioneren in de klas. Leerkrachten hebben net als ouders/verzorgers en jeugdartsen een belangrijke signalerende taak.

Indien u twijfels heeft over de motoriek van een leerling, kunt u ouders adviseren contact op te nemen met de jeugdarts, huisarts of kinderfysiotherapeut. De kinderfysiotherapeut kan een onderzoek doen om het motorisch gedrag van het kind te beoordelen. Voor zo’n eerste onderzoek is geen verwijzing noodzakelijk.

Om de kinderfysiotherapeutische behandeling zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op de hulpvraag en de omgeving van het kind is informatie van de leerkracht vaak gewenst. Daarnaast kan het fijn zijn als de leerkracht wat meer informatie krijgt over het motorisch functioneren van uw kind. We vragen daarom geregeld toestemming aan ouders om met de leerkracht te overleggen. Voor het behandelen van schrijfproblemen is samenwerken met de school altijd nodig.

 

 

 

Gratis voetencheck

Gratis voetencheck kindervoeten

Ervaart uw kind pijn en/of een vermoeid gevoel aan de voeten tijdens of na bewegen? Maakt u zich zorgen over afwijkende stand van de voeten van uw kind? Valt of struikelt uw kind veel? Kinderfysiotherapie Daelenbroeck organiseert samen met Podotherapie Daelenbroeck een gratis kindervoetenspreekuur.

Voor 2021 hebben wij i.v.m. de maatregelen rond het coronavirus nog geen spreekuren kunnen plannen.

Heeft uw kind klachten of heeft u vragen over de voetstand of het looppatroon van uw kind en wilt u liever niet wachten tot we de spreekuren weer kunnen opstarten? Dan kunt u altijd een afspraak maken voor een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Een afspraak maken kan via onze contactpagina. 
Het kinderfysiotherapeutisch onderzoek is niet gratis en zal bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

 

Klik hier voor meer informatie

× Home Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie algemeen Meetinstrumenten Behandeling Wie zijn wij Samenwerking Informatie voor leerkrachten
Baby
Kinderfysiotherapie bij baby's Voorkeurshouding Plagiocephalometrie (PCM) Motorische ontwikkelingsachterstand Prematuur-dysmatuur Huilbaby
Peuter & Kleuter
Kinderfysiotherapie 2-6 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Afwijkend looppatroon of tenenloop Gratis voetencheck Het ELK-team
Schoolkind
Kinderfysiotherapie 6-18 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Fijne motoriek Schrijfproblemen DCD Rugklachten Groeigerelateerde pijnklachten heup/ knie/ voet Het sportende kind Medical taping Gratis voetencheck Het ELK-team
Prikkelverwerking Contact
Contactgegevens Eerste afspraak maken Afspraak wijzigen of afzeggen Locaties Klachten