Tekening kind

U bevindt zich hier: home > kinderfysiotherapie > behandeling

Tekening kind

Behandeling

Nadat het onderzoek is afgerond zullen de bevindingen met u besproken worden en zal het behandelplan opgesteld worden.

De behandeling van uw kind is gericht op de hulpvraag en sluit aan op de leeftijd en het spelniveau van uw kind. Het doel is om spelenderwijs de motorische mogelijkheden van uw kind te verbeteren. Er wordt gewerkt met kindgericht oefenmateriaal, welk het plezier in bewegen vergroot en specifieke functies uitlokt. De behandeling vindt meestal plaats op de praktijk, maar regelmatig vragen we u en uw kind om ook in de thuissituatie te oefenen.

De allerkleinsten (0 tot 2 jaar) en kinderen met een handicap behandelen we vaak ook thuis. Hiervoor is wel altijd een verwijzing van een arts nodig.

Als ouder bent u altijd nauw betrokken bij het behandelproces, omdat wij het belangrijk vinden dat u uw kind in het dagelijks functioneren optimaal kunt begeleiden.

Soms kan het nodig zijn om samen te werken met andere disciplines, zoals arts, logopedist, ergotherapeut, leerkracht, podotherapeut, orthopedagoog, psycholoog of maatschappelijk werkende. Meer informatie over deze samenwerkingsverbanden kunt u vinden door op onderstaande links te klikken.

Aanvullende links

Vergoeding

Kinderfysiotherapie wordt 18 keer vergoed vanuit de basisverzekering. Uw eigen risico wordt niet aangesproken. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Gratis voetencheck

Gratis voetencheck kindervoeten

Ervaart uw kind pijn en/of een vermoeid gevoel aan de voeten tijdens of na bewegen? Maakt u zich zorgen over afwijkende stand van de voeten van uw kind? Valt of struikelt uw kind veel? Kinderfysiotherapie Daelenbroeck organiseert samen met Podotherapie Daelenbroeck een gratis kindervoetenspreekuur.

Voor 2021 hebben wij i.v.m. de maatregelen rond het coronavirus nog geen spreekuren kunnen plannen.

Heeft uw kind klachten of heeft u vragen over de voetstand of het looppatroon van uw kind en wilt u liever niet wachten tot we de spreekuren weer kunnen opstarten? Dan kunt u altijd een afspraak maken voor een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Een afspraak maken kan via onze contactpagina. 
Het kinderfysiotherapeutisch onderzoek is niet gratis en zal bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

 

Klik hier voor meer informatie

× Home Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie algemeen Meetinstrumenten Behandeling Wie zijn wij Samenwerking Informatie voor leerkrachten
Baby
Kinderfysiotherapie bij baby's Voorkeurshouding Plagiocephalometrie (PCM) Motorische ontwikkelingsachterstand Prematuur-dysmatuur Huilbaby
Peuter & Kleuter
Kinderfysiotherapie 2-6 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Afwijkend looppatroon of tenenloop Gratis voetencheck Het ELK-team
Schoolkind
Kinderfysiotherapie 6-18 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Fijne motoriek Schrijfproblemen DCD Rugklachten Groeigerelateerde pijnklachten heup/ knie/ voet Het sportende kind Medical taping Gratis voetencheck Het ELK-team
Prikkelverwerking Contact
Contactgegevens Eerste afspraak maken Afspraak wijzigen of afzeggen Locaties Klachten