Tekening kind

U bevindt zich hier: home > schoolkind > het sportende kind

Tekening kind

Het sportende kind

Bij sporten gaat het om lekker bewegen en plezier maken en sporten is goed voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van een kind. Als je dan niet lekker mee kan doen, of zelfs aan de kant moet staan door een sportblessure of pijnklachten, is dat heel vervelend.

Sportende kinderen lopen regelmatig blessures op. Vooral tijdens een groeispurt zijn kinderen extra gevoelig voor blessures. Ook jonge fanatieke sporters lopen een groter risico op letsel.

De meest voorkomende blessures zijn:

  • overbelastingsklachten, vaak gerelateerd aan groei (knie, enkel/ hiel, schouder)
  • spierblessures
  • verzwikte enkel
  • achillespeesblessure

Kinderen vinden het heel lastig om stil te zitten, of om weken- of maandenlang geduldig en trouw een oefening uit te voeren, ook al is dat in hun eigen belang. Ze zijn in de groei, barsten van de energie en hebben in het algemeen geen of weinig ervaring met blessures en de pijn die daarmee samengaat. Toch is het belangrijk dat ze het nut inzien van bepaalde oefeningen, of een periode van aangepast sporten of zelfs afgedwongen rust, juist omdat ze nog groeien en een verwaarloosde sportblessure blijvende lichamelijke gevolgen voor ze kan hebben.

Als ondersteuning van de behandeling van de sportblessure kunnen we, indien nodig, gebruik maken van Elastisch Therapeutisch Tapen.

Kinderfysiotherapie kan helpen zo snel mogelijk te herstellen van de sportblessure, weer vertrouwen te krijgen in je lichaam en weer mee te kunnen doen in sport en spel.

Gratis voetencheck

Gratis voetencheck kindervoeten

Ervaart uw kind pijn en/of een vermoeid gevoel aan de voeten tijdens of na bewegen? Maakt u zich zorgen over afwijkende stand van de voeten van uw kind? Valt of struikelt uw kind veel? Kinderfysiotherapie Daelenbroeck organiseert samen met Podotherapie Daelenbroeck een gratis kindervoetenspreekuur.

Voor 2020 zijn de volgende spreekuren gepland:

Donderdag 13 februari: tussen 15.30 en 17.30 uur
Donderdag 14 mei: dit spreekuur komt te vervallen
Donderdag 10 september: dit spreekuur komt te vervallen
Donderdag 26 november: dit spreekuur komt te vervallen

Klik hier voor meer informatie

× Home Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie algemeen Meetinstrumenten Behandeling Wie zijn wij Samenwerking Informatie voor leerkrachten
Baby
Kinderfysiotherapie bij baby's Voorkeurshouding Plagiocephalometrie (PCM) Motorische ontwikkelingsachterstand Prematuur-dysmatuur Huilbaby
Peuter & Kleuter
Kinderfysiotherapie 2-6 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Afwijkend looppatroon of tenenloop Gratis voetencheck Het ELK-team
Schoolkind
Kinderfysiotherapie 6-18 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Fijne motoriek Schrijfproblemen Rugklachten Het sportende kind Medical taping Gratis voetencheck Het ELK-team
Prikkelverwerking Contact
Contactgegevens Eerste afspraak maken Afspraak wijzigen of afzeggen Locaties Klachten