Tekening kind

U bevindt zich hier: home > corona maatregelen

Tekening kind

Corona maatregelen

 

Kinderfysiotherapie Daelenbroeck heeft sinds half mei haar deuren weer open. En wat vinden we het fijn om “onze kinderen” weer in het echt te zien!

14 december 2020 kwam het bericht van een tweede lockdown. De fysiotherapeuten mogen hun werk voortzetten, dus onze praktijk blijft geopend voor alle kinderfysiotherapeutische zorg.

Toch is onze manier van werken nog steeds een beetje anders als “vroeger”. Soms behandelen we face-to-face in de praktijk en soms werken we nog met behulp van videobellen. Dit videobellen is in de afgelopen periode een mooie en waardevolle aanvulling gebleken op onze oude, vertrouwde manier van werken. Het afwisselen van praktijkafspraken met videobel-afspraken zullen we voorlopig nog voortzetten. Huisbezoeken worden vooralsnog niet gedaan. De videoconsulten en telefonische consulten worden in rekening gebracht als een regulier consult.

Voorzorgsmaatregelen voor praktijkbezoek
De gezondheid van de mensen die ons bezoeken en ons personeel staat voorop en daarom volgen wij de adviezen van het RIVM, de GGD en onze beroepsgroep op de voet. Voor een bezoek aan de praktijk hanteren wij enkele voorzorgsmaatregelen. Ouders worden hiervan op de hoogte gesteld via mail voorafgaand aan hun eerste bezoek aan de praktijk.

Dit vragen wij van u:

 • Wij verzoeken iedereen, ouder dan 12 jaar, een mondkapje te dragen bij binnenkomst van het Medisch Centrum.
 • Kom alleen met uw kind (dus 1 ouder per kind; neem geen broertjes of zusjes mee)
 • Desinfecteer de handen van uw kind en van uzelf bij binnenkomst en erna.
 • Neem zelf 2 grote handdoeken mee en was deze na de behandeling.
 • Kom stipt op tijd naar de praktijk voor uw afspraak. Wij spreiden onze afspraken om overlap zoveel mogelijk te voorkomen.
 • Kleed uw kind zoveel mogelijk al thuis om en neem zo nodig een eigen flesje water mee.
 • Wij vragen u direct contact op te nemen met de praktijk en de afspraak te annuleren als het volgende op u van toepassing is: niezen, hoesten, verkoudheid, koorts (> 38 gr.) van uw kind of binnen het gezin.
 • Meld ons als u in aanraking bent geweest met iemand die met corona besmet is  ( geweest).
 • Meld ons als u de afgelopen 10 dagen in een land bent geweest met oranje of rood reisadvies. We zullen de fysieke afspraak dan omzetten naar beeldbellen of even moeten uitstellen.

Dit doen wij zelf:

 • Wij werken volgens het triage stappenplan, waarin beschreven staat onder welke voorwaarden de zorg kan plaatsvinden.
 • Voorafgaand aan iedere afspraak stellen wij u enkele vragen over uw gezondheid en van de mensen in uw omgeving.
 • Wij nemen extra maatregelen inzake hygiëne en hebben een hygiëneprotocol opgesteld.
 • Indien nodig maken wij gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
 • Bij klachten van verkoudheid, hoesten of griepverschijnselen zullen de therapeuten thuis blijven en uw afspraak annuleren of omzetten naar een videobel-afspraak.
 • Wij schudden geen handen en houden, indien dit mogelijk is, 1,5 meter afstand.

Verkouden, maar geen corona?
Het komt natuurlijk regelmatig voor dat een kind een snotneusje heeft of hoest, zonder dat er sprake is van een corona-besmetting. Toch moeten wij met deze verkoudheidsklachten heel zorgvuldig omgaan. Wanneer een verkoudheid namelijk overgedragen wordt aan een van onze therapeuten, dan mag de betreffende therapeut niet meer behandelen in de praktijk en moet dus noodgedwongen thuisblijven. Om deze reden vragen wij u dan ook om het tijdig te melden wanneer uw kind verkoudheidsklachten of hoestklachten heeft. Wij proberen samen met u naar de best mogelijke oplossing te zoeken op dat moment. Dit kan betekenen dat we de praktijk behandeling even uitstellen of dat de behandeling doorgaat via een videobel-afspraak.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste informatie.

 

Contact opnemen

Gratis voetencheck

Gratis voetencheck kindervoeten

Ervaart uw kind pijn en/of een vermoeid gevoel aan de voeten tijdens of na bewegen? Maakt u zich zorgen over afwijkende stand van de voeten van uw kind? Valt of struikelt uw kind veel? Kinderfysiotherapie Daelenbroeck organiseert samen met Podotherapie Daelenbroeck een gratis kindervoetenspreekuur.

Voor 2021 hebben wij i.v.m. de maatregelen rond het coronavirus nog geen spreekuren kunnen plannen.

Heeft uw kind klachten of heeft u vragen over de voetstand of het looppatroon van uw kind en wilt u liever niet wachten tot we de spreekuren weer kunnen opstarten? Dan kunt u altijd een afspraak maken voor een kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Een afspraak maken kan via onze contactpagina. 
Het kinderfysiotherapeutisch onderzoek is niet gratis en zal bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

 

Klik hier voor meer informatie

× Home Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie algemeen Meetinstrumenten Behandeling Wie zijn wij Samenwerking Informatie voor leerkrachten
Baby
Kinderfysiotherapie bij baby's Voorkeurshouding Plagiocephalometrie (PCM) Motorische ontwikkelingsachterstand Prematuur-dysmatuur Huilbaby
Peuter & Kleuter
Kinderfysiotherapie 2-6 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Afwijkend looppatroon of tenenloop Gratis voetencheck Het ELK-team
Schoolkind
Kinderfysiotherapie 6-18 jaar Motorische ontwikkelingsachterstand Fijne motoriek Schrijfproblemen DCD Rugklachten Groeigerelateerde pijnklachten heup/ knie/ voet Het sportende kind Medical taping Gratis voetencheck Het ELK-team
Prikkelverwerking Contact
Contactgegevens Eerste afspraak maken Afspraak wijzigen of afzeggen Locaties Klachten